ДВОЈНА ТРАГЕДИЈА ВО МАКЕДОНИЈА: Момче (25) и девојка (22) си ги одзедоа животите, причина недозволена љубов?

July 14, 2021 intvaustralia 0

Двојна трагедија ја потресе Македонија. Откако синоќа дел од медиумите објавија дека кај археолошкиот локалитет Баргала животот со бесење си го одзеде 25 годишно момче, […]

Грците во Австралија притискаат за Преспанскиот договор, Македонците се повикуваат на мултикултурализмот

July 10, 2021 intvaustralia 0

Австралискиот хеленски совет од австралиските власти бара доследно почитување на Преспанскиот договор и забрана на употребата на зборот македонски/Македонци од страна на македонските организации во […]

Загина во сообраќајка, но ние Македонците ќе ја паметиме засекогаш: Кротката дива на народна музика со топол, но ненадминлив глас

July 3, 2021 intvaustralia 0

На 3 февруари 2002 година, во приквечерината, Петранка Костадинова, една од најдобрите македонски пејачи на народна музика на сите времиња, загина во сообраќајна несреќа во […]